пʼятницю, 27 лютого 2015 р.

Казка двері відчиняє

    З раннього дитинства кожна людина звертається до книги, бо саме читання книг збагачує наше життя, робить його більш цікавим і наповненим, допомагає нам через книгу пізнавати світ.
Чи є на світі людина, яка хоча б раз у житті не мандрувала дивовижною країною казки?! Напевно, ні. У дитинстві всі мріють познайомитися з добрими феями, гномами або чарівником.  Кожен хоче мати чарівну паличку, мати богатирську силу або казкову вроду.  Саме таке цікаве знайомство влаштувала для учнів 2А класу Устинівської ЗШ I-III ст..( кл. керівник Борка О.В.)  районна бібліотека для дітей під час  літературного свята „Добра казка - чародійка. Діти знайомилися з українськими народними казками та казками народів світу. А щоб знайомство запам'яталося їх якнайкраще, бібліотекарі запропонували своїм відвідувачам гру, в якій потрібно було знайти предмети чи атрибути різних казок, та назвати, з якої казки він "загубився". Не обійшлося і без гри, під час якої діти відгадували героїв казок,відгадували загадки і жартували. 
 На закінчення свята діти переглянули лялькову виставу «Колобок» та «Ріпка», яку представили учасники гуртка «Книга і лялька» : Влада Сакаль, Євгеній Гузема, Даша  Олексюк, Костянтин Костенко, Денис Круль, Олександр Хохуля, Вероніка Горбенко, Даша Шаповалова (  керівник  Юшко Т. А.).
  Бібліотекарі наголосили : « Казка — це дитинство людства і його муд­рість. Читайте і слухайте казки, легенди, пісні, прислів'я, приказки, притчі... Вивчайте казки, переказуйте. Нехай вони ідуть по світу, нехай живуть серед нас і після нас, хай виховують синів і дочок нашої землі, нашого народу, вчать, як треба по правді жити».
Юні читачі   познайомилися з  літературою  представленою на книжковій виставці «Чарівна скарбничка казок». 




Немає коментарів:

Дописати коментар