четвер, 19 лютого 2015 р.

                              НЕБЕСНА    СОТНЯ

«А Сотню вже зустріли Небеса…Летіли легко, хоч Майдан ридав…
Із кров´ю перемішана сльоза…А батько сина ще не відпускав…» такими словами бібліотекар районної бібліотеки для дітей Подойма І.В. для учнів 7 класу Устинівської ЗШ І-ІІІ ст..(класний керівник Кожевнік Л.С ) розпочала годину  пам»яті «Герої не вмирають», присвячену Героям Небесної  Сотні.
Бібліотекар донесла до дітей інформацію про те ,що Президент України Петро Порошенко підписав указ „Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам”яті Героїв Небесної Сотні”, у якому   зазначено, що День Героїв Небесної сотні, який в Україні відзначатимуть 20 лютого щорічно, встановлено «… на підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України…». 
Бібліотекар  розповіла про запеклі події, боротьбу, надії та сподівання – нелегку долю тих, які пішли в останню життєву атаку на Майдані ,його значення для тодішнього покоління.
Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Діти уважно продивилися   відео  про Сергія Нагояна де на фоні барикад,  він читає поему «Кавказ»Шевченка. Особливо емоційною була та частина години пам’яті, коли відео-фільм нагадав про перші жертви Майдану – Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, та спогад про найтрагічніший етап революції – події на Інститутській 18-20 лютого, в ході яких загинуло близько сотні протестувальників і кілька сотень було травмовано.

Діти декламували вірші в яких  переплелися тривога і спокій, журба і радість, життя і смерть, біль і любов… Головним у світі є любов. І люди, яких поминаємо, власне й засвідчили свою безмежну любов до своєї країни, свого народу, до нас з вами.

Немає коментарів:

Дописати коментар