вівторок, 3 березня 2015 р.

Національний Гімн України: духовність та незламна віра народу


Україна… Золота і чарівна сторона.  Історія мужнього народу, що віками боровся за свою волю, щастя велика та складна . Вистраждавши , виборовши волю, Україна має нині свої державні символи, які уособлюють її історію, її сутність.
  З нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького  українського священика, композитора, диригента, громадського діяча, автора музики Державного Гімну України  та 150-ї  річниці  першого публічного виконання національного гімну "Ще не вмерла України і слава, і воля...", яке відбулося 10 березня 1865 року Устинівською  районною бібліотекою для дітей  проведено експрес-інформацію «Народження гімну «Ще не вмерла Україна»  для учнів  7    класу  Устинівської ЗШ І-ІІІ  ст..(кл. керівник Кожевник Л.С.).
Бібліотекар Юшко Т.А. донесла до дітей інформацію про написання гімну України, слова  якого  затверджуються законом. Гімн України (слова Павла Чубинського, музика Миколи Вербицького) відіграє роль заклику до ствердження самостійності та суверенітету України, надихає український народ на розбудову власної держави. Більше століття тому поет Павло Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна». Він покладений на музику Михайлом Вербицьким. Пісня ця сподобалась і припала до душі українцям та невдовзі стала новим Національним гімном української держави.
Бібліотекар для учасників провела бліц - вікторину про державну та народну символіку ,зачитала  вірш про Україну з незакінченими рядочками,а учні спробували  себе у ролі поетів і підбирали  риму до вірша .
         Завдання справжнього громадянина України – знати і поважати символи своєї держави, свідомо дотримуватися почестей та правил поведінки щодо державних символів в повсякденному житті, під час урочистих і офіційних заходів, не дозволяти глумитися над ними і гордитися незалежною українською державою.


Немає коментарів:

Дописати коментар