неділю, 22 лютого 2015 р.

Коштовний скарб народу



Як нема без зірок небозводу,
Як блакиті без сонця нема,
Так і мови нема без народу,
І народу без мови нема.
                                          

Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаровуючись виплеканою народом у віках рідною мовою.
      21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Саме тому в районній бібліотеці для дітей було проведено літературне свято мови « Мова – невмируща душа народу» для учнів 6 класу Устинівської  ЗШ I-III ст. (класний керівник Чорновол Н. І.) Під час свята  діти дізналися про історію його виникнення , пригадали прислів'я та приказки про мову, з великим задоволенням пограли в ігри , які були запропоновані бібліотекарями «Загублена буква», «Приховані імена», «Що тут не так?», розповідали вірші та з цікавістю переглянули віртуальну презентацію до дня рідної  мови. Діти поринули у світ   мови, граючись та навчаючись  розвивали свою фантазію  виконуючи різні цікаві завдання.
 Ми хочемо, щоб нас поважали, а для цього, як писав Борис Грінченко, насамперед треба бути українцями «думкою, мовою, ділом».
Усі ми повинні пам'ятати і дбати про те багатство, яке є у кожного з нас, його ми не завжди пам'ятаємо, не завжди цінуємо, але без нього не можемо жити. Тож збережімо духовний заповіт наших поетів любити свою землю, любити рідно слово, як зберегли нам наші батьки й діди рідну мову в страшні часи лихоліть.
На завершення зустрічі  бібліотекарі познайомили дітей  з  книжковою виставкою «Мова – твого життя основа» , на якій була представлена література  про рідну мову та запропонували її почитати. 



Немає коментарів:

Дописати коментар