понеділок, 29 квітня 2013 р.


Навесні, коли все оживає, забрунюється, як веселиться з синіми небесами і водами, зеленіє оновлена земля, приходять до нас Великодні свята! Ми христосуємося, зичимо один одному щастя, здоров’я і обмінюємося великодними яйцями.
До Великодних свят в стінах Устинівської  районної  бібліотеки для дітей  було проведено годину народознавства: «Диво писанкового світу» для учнів 3-А класу Устинівської ЗШ І-ІІІ ст.. (класовод  Краснобока К.І.).
Діти з цікавістю слухали розповідь бібліотекарів Т.А.Юшко та Н.К.Дюкової про підготовку до святкування світлого празника Воскресіння Христового, про символ вічності людського життя - паску,   чарівний світ писанки, приготування святкових страв і  формування великоднього кошика.
Звучали легенди та вірші про Ісуса Христа.
   Діти з задоволенням відобразили в своїх малюнках  те , що готується до Пасхи, Великодні композиції. Всі дитячі роботи представлені на виставці
 дитячих малюнків "Великодня радість".
      











Юні користувачі ознайомилися з книжковою виставкою "  Великодня веселка».Дітям  дуже сподобалися книги в яких яскраві фото писанок з різних регіонів України, також  їм цікаво було дізнатися про символіку малюнків та кольорів, що використовують народні майстрині, відтворюючи віковічні традиції.



Немає коментарів:

Дописати коментар