вівторок, 2 квітня 2013 р.




Свято присвячене книзі

     Вже стало традицією, в  Устинівській районній  бібліотеці для дітей, щороку, починаючи з 2005, проводити Всеукраїнський конкурс«Найкращий читач України » - де зустрічаються найактивніші читачі 6-7 класів та їх улюблені герої.
11 березня 2013 року  проведено ІІ районний етап конкурсу «Найкращий читач -2013».
Участь у конкурсі брали найкращі читачі І етапу конкурсу , який проходив у сільських бібліотеках району. Конкурс проводився з метою заохочення дітей до читання, виявлення читацьких уподобань, популяризації найкращої української та світової літератури.
     Це свято книги, і тих хто любить це нетлінне і вічне творіння людства. Книга - справжній маг, надійний друг. Бо саме книга зберігає в собі те, що накопичило людство за всі віки свого існування в різних областях знань.
     Виборювали  звання  найкращого в двох вікових групах окремо для 6 та 7 класів.
Загалом у II етапі в Устинівській  районній бібліотеці для дітей взяли участь  учні 6 і 7 класів, які представляли Березівська, Брусівська, Інгульська, Докучаєвська, Криничненська, Димитровська,Криничуватська,Степанівська  сільські  бібліотеки-філії  району.  Учасники  Максим Мотенко, Юлія Тесленко, Вікторія Лихошерстова, Ірина Жданова,Антон Постригань,Назар Рябовол,Олена Личман, Юлія Фролова,Вікторія Любчич, Валерія Веретельник, Ярослав Ткачов,Алевтина Дубенюк, Валерій Дюков,Анатолій Кобзар,Дарина Маліновська   продемонстрували свій  рівень підготовки і грунтовні літературні знання.
    Конкурс складався з кількох завдань. Так спершу кожен учасник представив себе, розказавши про свої захоплення. Звичайно, головним захопленням всі визнали літературу і розказали про свої улюблені літературні жанри. Проте, не лише літературою цікавляться наші юні книгомани. Серед захоплень були названі: історія, малювання, музика, танці .
     Далі учасники конкурсу мали проявити свою креативність і творчий підхід, прорекламувавши улюблену книгу. Серед улюблених були згадані зокрема: В.Нестайко «Тореодори з Васюківки», Д.Дефо "Робінзон Крузо", Григір Тютюнник "Климко,С.Гридін «Федько у пошуках чупакабри», М.Твен «Пригоди Тома Сойєра», М.Пауль «Машина для здійснення мрій»,Р.Даль «Чарлі і шоколадна фабрика»,Ж.Верн   «П»ятнадцятирічний капітан», В.Берт «Мій друг Юрко»,Т.Щербаченко  «Пуп землі».
Крім того, кожен учасник підготував читацький щоденник. Всі щоденники були цікаві і неповторні, деякі навіть проілюстровані.
   Журі, у складі: Салтан Валентина Іванівна – головний спеціаліст відділу культури та туризму , Кудрик О.В. - заступник директора  з питань обслуговування дітей Устинівської ЦБС, Дюкова Наталія Костянтинівна – бібліотекар районної бібліотеки для дітей, Юшко Тетяна Андріївна - бібліотекар районної бібліотеки для дітей намагалось максимально об'єктивно оцінювати кожного учасника, його розповіді і, звичайно, читацькі щоденники.
     А далі була вікторина. Учасники активно і з задоволенням брали у ній участь. Вони добирали пару літературним героям, вгадували псевдоніми письменників, відповідали на питання, з якої країни письменник,називали твори,що складають імя  головного героя.За правильну відповідь кожен учасник отримував один бал, який сумувався до вже набраних балів.

Таким чином, результати II етапу Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач року 2013" в Устинівському  районі, такі:  переможцями стали   Мотенко Максим  учень 6 класу Устинівської ЗШ І-ІІ ст.. та Лихошерстова Вікторія учениця 7 класу  Березівської ЗШ І-ІІ ст..(на знімку), які представлятимуть  наш район у III етапі конкурсу, що відбудеться  у Кіровоградській  обласній бібліотеці ім.. А. Гайдара. Всі учасники отримали невеличкі подарунки від працівників бібліотеки, а переможці нагороджені грамотами.
Звісно, в конкурсі є переможці, але немає переможених, адже кожен конкурсант був цікавим і неповторним.




Конкурс «Найкращий читач України-2013» став своєрідним святом читання і  спілкування з бібліотекою.

                                     .



Немає коментарів:

Дописати коментар