вівторок, 2 квітня 2013 р.

тиждень дитячого читання


    Щороку в березні  у районній бібліотеці для дітей  проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Всеукраїнський тиждень дитячого читання - це весняне свято, яке  завжди дарує радість спілкування, натхнення, пізнання нового і цікавого, це справжній феєрверк дитячих усмішок і веселого настрою!
     Вже традиційно  у нашій районній бібліотеці для дітей  Тиждень дитячого читання розпочинається   святом книги  «Книга – мудрий старий друг, книга знає все навкруг», що проходить  під гаслом : «Дитяча книга – маленьке віконце».
        На свято завітали   учні      2-А і 2-Б класу (класоводи Корніченко Г.С. , Пенькова О.О.).
Бібліотекарі  Юшко Т.А. та Дюкова Н.К.  підготували розповідь про славні традиції проведення Тижня,а також прочитали цікаві факти,вірші, та вислови про книгу. Не менш цікавою, кумедною та захоплюючою була  літературна гра «Читай, думай, грай», коли діти відгадували казку за ключовими  предметами,що нагадували її назву (Напр. рукавиця – «Рукавичка», пучок соломи – «Солом'яний бичок» і т.д.).Також, діти мали нагоду проявити свої знання зігравши у  конкурс-гру «Казковий світ наш», і з задоволенням переглянули  слайд-презентацію «Жили-були книжки».
       Протягом всього Тижня у нашій бібліотеці  відбувалися різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію серед дітей читання, книги і бібліотеки як скарбниці знань. Для  учнів 1 класу (класовод Пономар В.Г.)проведено літературний калейдоскоп «Лабіринтами дитячих творів», діти здійснили подорож до Країни мудрих книг, познайомились з улюбленими героями книжок та взяли участь у літературній вікторині.
      Цікаво пройшов  святковий     вернісаж «Добрий день, книжковий тиждень»,під час якого  відбулося  нагородження кращих читачів бібліотеки за 2012 р. Диплом кращого читача  за дружбу з книгою та бібліотекою  отримали учні Анастасія Фесенко, Максим Лесько,Вікторія   Кікало,Владислав Бригар, Дар»я Олексюк, Костянтин Костенко, Дмитро Бабін, Костянтин Мелентьєв, Володимир Волошенко, Даніель Кіріл, Валерія Шелевер, Уляна Рішняк (на знімку).
     Літературна мозаїка «Книга відкриває таємниці»,електронна презентація  « Душею щира українка»    до 110-річчя від дня народження Н. Забіла  зацікавили  учнів 4 класу (класовод Борка О.В.).Активні під час заходів були Ліна Блажко, Анастасія Мельничук, Валерія Баланенко, Микола Тупас,Діана Кам»яна , Ольга  Чепкаленко, які цікаво  розповідали про творчий та життєвий шлях письменниці, декламували її вірші. Участь у рольовому читанні казки Н.Забіли  «Зайчатко і їжак»  взяли Андрій Нікіша, Іван Франц, Ангеліна Блажко.
Діти мали змогу на протязі тижня дитячого читання познайомитися з цікавою літературою, яка представлена на книжкових виставках і тематичних поличках:
«Моя перша енциклопедія»,«Журнали читаємо – малюємо, граємо – себе перевіряємо», «Книжкові перлини кожній дитині», «Книги, які знають все».
     Весело й грайливо  закінчився тиждень дитячого читання, але не закінчується зустріч з книгою.




Немає коментарів:

Дописати коментар