понеділок, 24 лютого 2014 р.

Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не за чаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою. Тому, щорічно, 21-го лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.
В районній  бібліотеці  для дітей   проведено «Мовний калейдоскоп до Міжнародного Дня рідної мови "Знань і розуму основа - рідне слово, рідна мова" (учні 4 класу, кл. кер. Черниш Т.Г.), під час якої юні книголюби читали вірші Т.Шевченка, С.Воробкевича, Марійки Підгірянки, Р.Завадовича та Д.Павличка про мову, обговорили красу і багатство українського літературного фольклору. Йдеться, зокрема, про загадки, прислів’я, приказки, скоромовки.
На полицях книжкової  виставки « Моя велична Українська мова», яка оформлена в бібліотеці, читачі знайдуть книги з історії рідної мови, сучасні словники та енциклопедії   з української мови. Бібліотекарі  сподіваються, що ці видання допоможуть збагнути всю велич рідного слова, викликають бажання вивчати українську та милуватися її красою. А твори українських  письменників та поетів розкривають багатство  та силу українського слова.



Немає коментарів:

Дописати коментар