середу, 5 лютого 2014 р.

Щовесни, коли тануть сніги 
І на рясті засяє веселка,
 
Повні сил і живої снаги
 
Ми вшановуєм пам'ять Шевченка
.
Тарас Шевченко - Вільний дух! Його душа ніколи не вмирає. Він дарував вічність українському слову, передбачив наше майбутнє відродження.
Жоден поет світу не зрівняється з ним у величі своєї любові до свого народу, до України. 

Золотими літерами вписано ім’я славетного Кобзаря, великого сина українського народу, поета-революціонера Тараса Григоровича Шевченка в історію вітчизняної та світової літератури. До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка районною бібліотекою для дітей проведено конкурс читців творів Шевченка. Учасниками  були учні 3-А,3-Б кл.Устинівської ЗШ І-ІІІ ст.. і звучали  поезії у виконанні  Альони  Фесенко, Володимира  Волошенко, Влади Сакаль,Валерії  Шелевер,Олександри  Бибик,Уляни  Рішняк, Ірина Черниш, Денис Круль, Костянтин Костенко, Єгора  Дубченка, Владислав Бригар.

З уст дітей виразно звучали вірші поета «Мені тринадцятий минало», «Тече вода з під явора», «Заповіт», «Зоре моя вечірняя», «Сон», «Думка» та інші.


Перемогу в конкурсі одержав  за зайняте І місце і  нагороджений   грамотою від районної бібліотеки для дітей  Денис Круль , Анастасія Фесенко  нагороджена грамотою за зайняте  ІІ місце,  Олександра Бибик   отримала  грамоту  за зайняте   ІІІ місце .
Усі учасники були нагороджені  дипломами за участь у конкурсі  та заохочувальними призами від районної бібліотеки для дітей.
Бібліотекарі  бібліотеки для дітей  оформили в бібліотеці книжкову виставку літератури «Вічне і живе Шевченкове слово» та зробили презентацію представлених на ній книг. 
Т. Шевченко все своє життя, весь свій могутній талант присвятив   українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам. Будьмо вдячні йому і за «Заповіт», і за «Гайдамаків», і за «Катерину». Читаймо  Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок  Великий Кобзар.


Немає коментарів:

Дописати коментар