вівторок, 11 липня 2017 р.

«Книнига це дивний світ»



   Кожного року в останній тиждень  березня  в Україні щорічно проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Славні традиції проведення тижня було започатковано ще в далекому 1944 році. У той непростий час, обпалений крилом війни, велика увага приділялася дитячій книзі, яка несла  святе слово дітям – майбутнім творцям, винахідникам, вченим.
            Бібліотекарем Дворовенко Ю.М.  Устинівської  районної дитячої розпочато тиждень Всеукраїнської  дитячої  та юнацької книги. Учнями 6 класів підготовлено багато цікавої інформації про книги. Діти об єдналися в групки : « Історики», « Довідкове бюро», « Творчі  дослідники», «Читачі» «Цікавинки».
У кожній групі були свої завдання. До своїх завдань дітки підійшли творчо, з натхненням, відповідальністю.
  За  допомогою  вчителів  зібрано багато цікавого матеріалу, про те що було сторінками найдавніших книг, поява паперу, перші друковані книги на Україні, як народилась сучасна книга, якими є найменша і найбільша книги, де вони знаходяться, де з’явився і якою мовою був написаний перший буквар….  Зібрали багато прислів’я, вислови про книгу, щоб довести важливість книги.

Оформили виставку «Книга народний скарб».  В кінці свята була вистава, яка розкрила значення книги в житті людей та виховала  любов до книги та дбайливе ставлення до неї. На завершення свята свіх гостей та учасників театралізованого дійства  були вручені закладки, щоб завжди книги тримали у належному порядку.

Немає коментарів:

Дописати коментар