понеділок, 25 травня 2015 р.

Екскурсія до бібліотеки – це цікаво!

      До Устинівської районної бібліотеки для дітей завітали на екскурсію дошкільнята, які в майбутньому стануть читачами бібліотеки, з вихователями   Устинівського дитячого садка «Сонечко».  
Маленьким гостям випала змога побачити дім, в якому живуть найцікавіші створіння людства – книги. Діти з цікавістю розглядали книжкові виставки , слухали розповіді бібліотекарів, які познайомили  з новинками літератури та періодичними виданнями , що  отримує дитяча бібліотека. Екскурсія по бібліотеці для малюків видалась цікавою та зрозумілою. Бібліотекар  Юшко Т.А. (яка виконувала роль Карлсона)  провела бесіду з демонстрацією існуючих книг: маленьких і великих, товстих і тонких, різнокольорових, ознайомила з дитячими журналами «Малятко», «Пізнайко», «Яблунька», «Ангелятко» та ін. , розповіла як берегти книгу та нагадала правила гарного ставлення до книги.
Бібліотекар Подойма І.В.   познайомила з прислів’ями про книгу, загадувала загадки, які дітлахи із задоволенням розгадували.
Розвитку кмітливості, уваги та логічного мислення в дітей молодшого шкільного віку сприяла гра "Хто більше запам'ятає?", за правилами якої учасники змагалися у запам'ятовуванні різних слів у певній послідовності, а також літературному аукціоні "Хто більше знає?", де діти називали народні казки, твори відомих українських письменників  в яких герої - звірі. У читальному залі дошкільнята познайомилися з гарно ілюстрованими книжками різноманітної тематики, які допомагають відповісти на тисячу «Чому?», а також дитячим куточком «Ігровий майданчик», де можна посидіти в обіймах з м’якими іграшками, пограти в настільні ігри, переглянути багато цікавих книжок.
 Для маленьких глядачів  діє гурток «Книга і лялька», активними членами гуртка  є  Женя Гузема, Олександр Хохуля, Денис Круль , Костянтин Костенко, Альбіна Валова, Даша Шаповалова . За допомогою  гуртківців маленьким глядачам  показали інсценізації по народним казкам  «Колобок», «Ріпка», «Звірята лікують книгу».

В свою чергу дошкільнята



 гарно переказали українські народні казки  «Ріпка», «Три ведмеді», «Коза дереза», «Колосок», «Кривенька качечка», «Біда навчить». 

Немає коментарів:

Дописати коментар