четвер, 29 травня 2014 р.

Дитинство – пора надій і сподівань.


1 червня — це не лише початок літа. І не тільки перший день довгоочікуваних літніх канікул. Цього дня світ відзначає День захисту дітей, який вважається одним із найдавніших міжнародних свят. У далекому 1949 році Міжнародна жіноча організація прийняла рішення про відзначення у перший день літа Міжнародного дня захисту дітей. Якщо спочатку його святкували в усіх країнах, то сьогодні — в усіх кінцях світу.
Це свято як дітей, так і дорослих, адже воно покликане хоча б один раз на рік нагадувати всім людям, що дитинство слід охороняти і захищати. Адже діти — це майбутнє кожної держави. Дитинство – пора надій і сподівань ,
найкращий та безтурботний період життя людини, який, на жаль, буває тільки раз.
З нагоди Дня дитинства Устинівською районною бібліотекою для дітей проведено літературно-розважальне свято «Разом весело нам грати, все на світі пізнавати» з учнями 2 , 4-А,4-Б класів Устинівської ЗШ І-ІІІ ст..
Бібліотекарі Н.Дюкова, Т. Юшко ознайомили дітей з історією свята,їх  правами та обов’язками. Кожна дитина розуміє свої права по-різному. Для одного захист його прав і свобод — це боротьба за виживання, для іншого — захист від насильства у сім’ї, ще для когось — можливість висловити свою думку. Бібліотекарі нагадали дітям : « Не слід забувати, що наші права взаємопов’язані з обов’язками перед іншими людьми: батьками, які дали нам життя, вчителями, які навчають у школі, друзями, іншими людьми, нашою державою. Тобто діти мають не лише знати і вміти захищати свої права, але й дотримуватися виконання прав інших людей».
Учасників свята, таких гарних, життєрадісних, усміхнених  ,герої  мультфільма  «Кіт Леопольд»: мишки ( Нетис Дарина, Софія Криштоп) з котом  Леопольдом (Дзебко Назар)  запросили  провести цікаво та весело час і  разом з  бібліотекарями    підготували та провели  конкурси  «Весела нісенітниця», «Хто із казкових героїв зайвий?»,гру «Так чи ні» , інтелектуальну вікторину «Ерудит», літературне лото «Дім без книги – день без сонця», відгадували загадки та грали в ігри.
Про щасливе дитинство, про теплі сонячні промінчики звучали вірші у виконанні Даші Незвінської, Сусани Тиро, Анні Ігнатенко, Анні Тараненко.

На майданчику біля бібліотеки  для відтворення в малюнках своїх дитячих мрій,найактивніші учасники  взяли участь у  конкурсі дитячого малюнка «Намалюй літо, намалюй своє майбутнє». З великим захопленням за допомогою крейди вони малювали дружбу, літо, сонце і небо, всі свої мрії, багату дитячу фантазію.  Малюнки вийшли гарними, яскравими. Складно було організаторам визначити переможців-мрійників, бо всі – найкращі художники. 
Присутні мали можливість ознайомитися із викладкою літератури «Чудова країна  - Дитинство» , де були представлені нові цікаві книги.
Діти були і завжди залишаються найдорожчим скарбом, гордістю і надією держави. Ми хочемо, щоб наші діти були здоровими, щасливими і розумними, жили в мирі, радості й були впевнені у завтрашньому дні. Усім дітям бажаємо миру, добра, радості, здійснення мрій і, обов’язково, щасливого майбутнього!











Немає коментарів:

Дописати коментар