вівторок, 10 березня 2015 р.

І лине над землею Шевченкове слово

Кожного року в березні місяці українці вшановують пам’ять видатного Кобзаря, патріота України, великого її сина – Т.Г. Шевченка. 
З метою прищеплення в учнів почуття глибокої поваги та пам’яті до славетного Кобзаря українського народу, прищеплення  в дітей   інтересу до поетичного слова творця до  Устинівської  районної  бібліотеки  для дітей були запрошені учні  6 класу Устинівської  ЗШ І-ІІІ  ст.. (кл. керівник  Чорновол  Н.І.) у віртуальну подорож «Шляхами – що сходив Тарас».
Бібліотекар Подойма І.В.  розповіла дітям про письменника: якою людиною він був, як жив, чому його ім’я називають серед імен найславетніших українців. Юні  користувачі з великим задоволенням переглянули мультимедійну презентацію, присвячену життю та творчості геніального поета і митця, брали активну участь в літературно-пізнавальній вікторині «Що ми знаємо про Кобзаря», а також  Каріна Гібурчіа, Анастасія Мельничук, Ольга Чипкаленко, Світлана Чечун  декламували найкращі поезії письменника ,завдяки яким поет вніс неоціненний вклад у духовну скарбницю людства. 
А на завершення зустрічі діти з задоволенням познайомилися з книгами,  які були представлені на книжковій виставці ««Безсмертне слово Кобзаря». Представлені на ній книги , альбоми та інші документи, присвячені життю та творчій діяльності поета, драматурга, художника, розширили знання дітей про творчу спадщину і життєвий шлях Великого Кобзаря. 

 Адже, без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. А творчість Шевченка – це святиня, якою дорожить і гордиться український народ.

Немає коментарів:

Дописати коментар