четвер, 15 травня 2014 р.

                                     БІБЛІОТЕКА  І    ШЕВЧЕНКО

На виконання Плану департаменту культури,туризму та культурної спадщини Кіровоградської  облдержадміністрації Устинівська районна бібліотека для дітей долучилася до участі у Всеукраїнському  віртуальному фотоконкурсі «map-Ukraine Шевченкіана», ініційованого Національною бібліотекою України  для дітей і приуроченого до відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. Фотоконкурс проходив у січні –лютому 2014 року.  На конкурс надійшло 600 світлин з усіх куточків України.Участь взяли  бібліотеки нашого району :Устинівська районна бібліотека для дітей, яка надіслала 4 світлини, Димитровська, Ганно-Требинівська, Олександрівська  сільські бібліотеки-філії надіслали по 1  світлині. Всі фото названих бібліотек були надіслані до Національної бібліотеки України для дітей, і набрали рекордну кількість голосів та стали переможцями І туру   фотоконкурсу «map-Ukraine Шевченкіана».

 У другому турі Всеукраїнського віртуального фотоконкурсу «map-Ukraine Шевченкіана» переможцем у номінації «Бібліотеки і Шевченко» стала світлина від Устинівської районної бібліотеки для дітей, яка зайняла І місце. Призове місце отримало фото   з маленьким читачем   бібліотеки   -  Анастасією  Дюковою ,  яка  дуже любить слухати вірші Т.Г.Шевченка. Устинівська районна бібліотека для дітей  за перемогу отримала сувенірний рюкзак з логотипом ювілею Т.Г. Шевченка , фірмову футболку від програми «Bibliomist» , флешку , комплект  книжок, диск з піснями на поезії Тараса Шевченка, диплом за перемогу, фотографію надруковану форматом А4,  (на фото).

Приємна новина для  всіх хто захоче познайомитися з світлинами: у №6 журналу «Однокласник» будуть розміщені чотири фотографії, які перемогли у номінаціях.
Районна бібліотека для дітей запрошує всіх до бібліотеки переглянути цікаві книги, які надійшли нам в подарунок:


1.Украина –Европа:Хронология Развития.- т.1.- К.:КВІЦ,2007.-560 с.
2.Украина –Европа:Хронология Развития.- т.2,т.3 - К.:КВІЦ,2007.-560 с.
3.Украина –Европа:Хронология Развития.- т.5.- К.:КВІЦ,2007.-560 с.
Ці науково-популярні видання висвітлюють в хронологічній послідовності історичний розвиток України і Європи з 1500 до 1800 рр.Цікаві факти, барвисті ілюстрації допоможуть вам дізнатися про історію України в контексті історії європейських країн.


4. Майданович Т.В. Калиновий птах: Поезії і пісні з нотами:Для дошкільнят і школярів ,для їх родин і вчителів.-К.:Криниця,2006.-168 с.
Твори, зібрані в цій книзі, стануть в пригоді і в родинах,і в навчальних закладах. Три розділи – наче три окремі книги для читачів різних поколінь – від наймолодших до найстарших,турботи і радощі яких щодня переплітаються.
Сергій Оксеник  Лісом,Небом,Водою.Книга 1,Лисий:Пригодницько-фантастичний роман.-К.:Коник,2004.-200 с.
   Книга про дванадцятилітнього хлопчика на плечі якого лягає тягар відповідальності за інших,сам вирішує ,що є добре і що є погано,кожен крок небезпечної мандрівки може виявитися останнім… Чи вдасться герою дійти до мети своєї подорожі? Це можна дізнатися прочитавши цю книгу.
Казки ,що виховують: Класика для дітей:Літературно-художнє видання з аудіо-додатком :Для дітей від 5 до 16 років, батьків та педагогів.-Соціальний проект Андрія Шипко, 2013.- 87 с.
  До збірки увійшли 10 найкращих авторських та народних казок з аудіо-додатком .Вони цікаві та пізнавальні для читання і прослуховування. Маючи глибокий філософський зміст,спонукають замислитися над цілісністю загальнолюдських чеснот і зробити вибір на їхню користь.
Бажаємо,щоб ця книга стала для читачів добрим другом та промінцем світла,віри,надії та любові!

Ці та інші цікаві книги  ми запрошуємо переглянути  в нашій районній бібліотеці для дітей.

А всім бібліотекарям ,учасникам конкурсу , які брали участь у І і ІІ турі, величезне спасибі за участь! За прекрасні світлини , за любов до рідного слова, до нашої культурної спадщини! За патріотизм і віру у світле майбутнє України! 








Немає коментарів:

Дописати коментар