вівторок, 17 червня 2014 р.





                       Зустрічі в рамках проекту «Україна читає дітям» .
Устинівська районна  бібліотека  для дітей декілька років поспіль бере  участь  у  Національному  проекті  «Україна читає дітям» .Нещодавно бібліотека провела  літні читання для дітей ,які відвідують оздоровчий майданчик Устинівської ЗШ І-ІІ ст... На зустрічі з дітьми до бібліотеки запросили вчителів.
У щирій, невимушеній атмосфері  спілкувалася з   учнями 4-а і 4 –б класів  Устинівської ЗШ І-ІІІ ст..   вчителька  за професією ,   методист   відділу освіти РДА   Михайлова   Світлана   Віталіївна.
 З любов’ю розповіла дітям про свою родину,про роль книги  в її житті , в долі її дітей. Сімейною традицією родини є дарування книг на день народження, тому домашня бібліотека налічує близько тисячі книг.
Світлана Віталіївна розповіла про улюблені книги дитинства  і зачитала дітям уривки   з книг українських письменників  М.Трублаїні «Шхуна «Колумб»»,  В.Нестайка «Тореадори з Васюківки» . Приємно те, що після змістовної розповіді не лишилися  байдужими слухачі.  Книгу В.Нестайка «Тореадори з Васюківки»  Зоряна Сухова взяла почитати додому.

Цікавою, змістовною була зустріч   читачів – учнів  7  класу Устинівської ЗШ І-ІІІ ст.. з  вчителькою   зарубіжної літератури,заступником директора з виховної роботи    Корніченко Тетяною Анатоліївною. Місцева поетеса і цінителька рідного слова  цікаво розповідала про свої прочитані улюблені книги, про власну поезію ,про роль книги в її житті. З дитинства любила читати і з 7 років почала писати   власні вірші, поезія стала невід’ємною частиною її життя. Пізніше почала писати казки,оповідання, легенди про Устинівщину . ЇЇ проникливе декламування  про рідний край, учительську професію, кохання  не раз звучало на районній сцені , в рідній школі  . Публікується часто  її поезія в місцевій газеті «Трудівник Устинівщини».Тетяна Анатоліївна продекламувала дітям власний  вірш  «Зозуля».

Цікаво було дітям спілкуватися з  учителькою  української мови та літератури Устинівської ЗШ І-ІІ ст.., вчителем  вищої категорії Рябокінь Світланою  Миколаївною, яка  розповіла присутнім про роль книги , яка зіграла важливу роль в її житті, про сучасних письменників: Сергія Гридіна , Лілію Лапіну,Наталку Сняданко ,Катерину Паньо , про написані ними твори «Федько у пошуках Чупакабри», «Дуже довга казка», «Країна поламаних іграшок», «Цвіт мандрагори».
 Світлана Миколаївна поспілкувалася з дітьми  та зачитала   уривки  з своїх улюблених книг :  В. Нестайка «Тореодори з Васюківки», «П’ятірка з хвостиком»,Сухомлинського В. «Вогнегривий коник». . З дитинства любить читати  та складати власні вірші про рідний край ,оповідання, нариси. Сподобався усім дітям  продекламований нею власний  вірш «Лист» .
 Насамкінець Світлана Миколаївна надала рекомендації щодо авторів, твори яких варто прочитати  під час літніх канікул.


Зустрічі пройшли в дуже теплій атмосфері, після заходів діти,  взяли книги для читання . Адже головною метою подібного роду заходів є не тільки знайомство дітей з гостями бібліотеки , а і  естетична насолода від спілкування з ними , та  залучення їх до читання, на яскравому прикладі того, яку роль  книга зіграла в  житті кожної особистості. Слухачі з великою зацікавленістю пізнавали свого вчителя  як читача .
Сподіваємось, що зустрічі  залишать в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури для дітей.  Бібліотечні працівники і надалі  організовуватимуть  зустрічі-діалоги  з тими, хто став майстром часу, чиї вміння і досвід зупиняють на прекрасну мить це бурхливе життя, щоб відчути спорідненість  люблячих душ…