четвер, 23 січня 2014 р.

В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з’єднання  Західноукраїнської Народної Республіки з Української Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День незалежності і соборності України.
Щороку 22 сiчня весь український народ iз вдячністю згадує тих героїв, якi боролися за об’єднання усiх нацiонально-демократичних сил українства, хто словом i ділом намагався вiдродити незалежну Соборну Українську державу.
З метою   поглиблення знань учнів про історію виникнення свята Соборності України , ознайомлення дітей з цікавими фактами про Україну та  виховування в них патріотичних почуттів та поваги до державної  атрибутики  районною бібліотекою для дітей проведено годину державності до Дня Соборності України  «День Соборності – символ свободи та єднання України» для учнів 8 класу Устинівської ЗШ І-ІІІ ст.. (класний керівник Сидоренко Л.І.)
Бібліотекарі Юшко Т.А. і   Дюкова Н.К.   розповіли дітям про те , що
 Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорозьку Січ, славетну Києво-Могилянську академію. Україна виколисала велетнів сили і духу — таких, як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Устим Кармелюк, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський. Цей перелік можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини. Об’єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам’яті українців.
Бібліотекарі  з дітьми провели  вікторину на тему: «Соборна Україна – одна на всіх як оберіг». До заходу була оформлена книжкова виставка «Україна- Соборна держава, сонценосна колиска моя» та зроблено презентацію представлених на ній книг.