четвер, 24 жовтня 2013 р.



                                  Чарівна  осінь.

Осінь... Скільки краси, лірики, музики, радості й тихого смутку приносить нам ця чарівниця!.. ЇЇ ніжно називають золотою, замріяною, загадковою, незбагненною і неповторною у своїх витівках та розвагах. Приваблює вона нас своєю мінливістю і буянням осінніх барв, а також тим, що балує своєю щедрістю, багатством, теплом . Осінь… Вона тоді буває чарівна, коли стає золотокоса.


Завітала красуня-осінь і до  районної бібліотеки для дітей.  На святі осені «Здрастуй, осінь золота,урожайна і багата» зустрічали її в читальній залі  учні 2 класу Устинівської ЗОШ  І-ІІІ ст.(класовод Пономар В.Г.) . Роль осені  виконувала бібліотекар Юшко Т.А. і разом з бібліотекарем Дюковою Н.К. вони  підготували яскраве і змістовне свято. Діти з задоволенням відгадували   від господині Осені загадки на тему«У віночку золотім йде красуня-осінь»,активну участь брали у овочево-фруктовій вікторині «Смачні дарунки осені»,у вікторині  «Фрукти і овочі»,грі «Що росте в саду», конкурсі «Звари борщ». З метою  формування  у дітей почуття прекрасного бібліотекарі запропонували дітям переглянути віртуальну подорож «Чарівна осінь»   під мелодію П.І Чайковського«Осіння пісня».Захід супроводжувала викладка літератури «Осіння казка в гості завітала», на якій присутні могли переглянути оповідання, вірші  українських поетів і письменників, які під впливом чар осінньої краси і любові написали твори, що стали окрасою української літератури. Господиня осінь  почастувала  дітей дарами осені. І хай ця чарівниця –осінь буде для нас прихильною, доброю, щедрою на радість і любов.
 

вівторок, 1 жовтня 2013 р.




У черговий раз районна бібліотека для дітей  гостинно приймала своїх постійних читачів й «новачків» та дивувала їх різноманітними цікавими заходами у рамках обласної акції «Бібліотека дитячих мрій».



Цікаво пройшло літературне  свято «Манливий і загадковий світ бібліотеки», в рамках якого проведено літературний конкурс серед команд, створених з  учнів 4-х класів. Діти активно, цікаво й дотепно виборювали звання найкращої команди, приймали активну участь в усіх конкурсах і дружньо відповідали на всі запитання вікторин. Кращі учасники  були відзначені бібліотекарями і оплесками друзів. За кожну правильну відповідь – приз. А перемогла – дружба! 


Для учнів 2-х класів відбулося свято на тему: " Моя бібліотека! То мудрість всіх віків, хранителька добра ". Діти читали улюблені вірші, приймали активну участь у вікторині, з задоволенням дивились інсценівку "Твій друг - книга!", яку підготували учні Устинівської ЗШ І-ІІІ ст.. . Маленьким читачам сподобалася запропонована  інтернет-мандрівка «Бібліотека - давня і вічно юна оселя людського розуму» ,під час якої бібліотекарі  знайомили присутніх з історією як найдревніших бібліотек так  і сучасних.
Учасники повторили правила поводження з книгою, познайомилися з читацьким формуляром ,переглянули  книжкову виставку ”Бібліотека – море книг, бібліотека – храм науки”.  І, звичайно ж, як завжди завзяті читачі  вибрали  цікаві книжечки та журнали для читання вдома.


Конкурс малюнка  «Я люблю   мою  бібліотеку» проведено з учнями 3 класу Устинівської ЗОШ І-ІІІ ст... Яскравими, різнобарвними, сюжетними були малюнки наших юних художників  на яких присутні  книга і бібліотека. Переможці  отримали подарунки від бібліотеки, а решта учасників заохочувальні призи.

Бібліотекарі завжди раді хорошим читачам, запрошують всіх охочих читати до бібліотеки, не забувати дорогу до книжкового дому, не минати його поріг.
 Бібліотека – море книг,
 Бібліотека – храм науки…
 Переступайте наш поріг,
 Беріть скарби нетлінні в руки!