вівторок, 4 червня 2013 р.







 Щороку на початку літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та одвічної надії. День захисту дітей – це одне з традиційних свят, яке люблять і з нетерпінням очікують діти. Адже дитинство - найщасливіша, найрадісніша пора. Вже котрий рік поспіль працівники дитячої  бібліотеки проводять різноманітні заходи в святковий день  для юних користувачів. Не залишилися осторонь і цього року. Напередодні 1 червня бібліотекарі районної бібліотеки для дітей Юшко Т.А. і Дюкова Н.К. оформили біля приміщення святкові написи : «1 червня  - Міжнародний день захисту дітей»  , «Літо з  бібліотекою – це супер » і створили  святковий майданчик перед бібліотекою,а  1-го  червня з задоволенням працівники



бібліотеки  зустрічал
и дітей біля приміщення бібліотеки, де  відкрився літній читальний зал. На свято  «Щоб сонце світило дітям ,а діти всміхались   йому» яке відбувалося під відкритим небом завітали діти з оздоровчого табору.
 Спеціаліст районного управління юстиції  Тараненко І.І. повідала діткам про те, що держава захищає дитинство, про права дітей та їх обов'язки,про відзначення  Міжнародного Дня захисту дітей  . Бібліотекар Дюкова Н.К. привітала всіх присутніх зі святом і запросила для допомоги у проведенні заходу   чарівну красуню, веселу й грайливу пору року  -  Літо. Роль Літа  вдало виконала методист районного Будинку культури Світлана  Нижник і  разом з бібліотекарями  проводила ігри,  вікторини, загадки,конкурси.  Кмітливість  дітки проявили  змагаючись у ерудит-вікторині «Знаю все на світі», літературному міксі «Відгадай героя», грі «Чарівний мішечок» . Також програму доповняли веселі забави, рухливі ігри, під час яких учасники змагалися між собою у спритності. Найбільше дітям сподобалась «Читальний зал» на відкритому просторі.
 Бібліотекар Юшко Т.А. провела конкурс малюнка на асфальті  «Я малюю радість».
Юні художники з великим захопленням  малювали дружбу, літо, сонце і небо. Переможці конкурсу були відзначені призами.  Всі учасники свята також були нагородженізаохочувальними призами.


До свята було оформлено розгорнуту бібліотечну виставку  «Літо - час відпочинку і книги»».


понеділок, 3 червня 2013 р.



                                           Відпочинок з книгою.

Настала чудова пора під назвою канікули.

Це час для активного відпочинку, насиченого яскравими подіями, сюрпризами, цікавими зустрічами, спілкуванням з однолітками. Прагнучи максимально наблизити книгу до читача, вже не вперше районна бібліотека для дітей   « виходить в люди» .Бібліотекарі зібрали дітей Устинівської ЗШ І-ІІІ ст.. в перші дні канікул під відкритим небом на книжковій галявині. 

Діти брали участь у казковій каруселі,вікторинах, відгадували  загадки. Учні школи естетичного виховання Олександр Гуро і Настя Мудрак  дарували присутнім пісенний віночок  у своєму виконанні. Діти мали змогу переглянути та самим брати участь в інсценізації по українських народних казках  «Колобок» і «Ріпка».
Під час свята  кожен за своїм бажанням зміг помандрувати в світ цікавого, невідомого, кумедного і веселого по сторінкам цікавих книг та журналів. Літературна вікторина «Мандруємо казкою » визвала святковий настрій у юної аудиторії, котра дружнім хором відповідала на запитання про улюблених  героїв народних та авторських казок. А ще діти із задоволенням грали в ігри та конкурси.
Для першокласників бібліотекарі проводили цікаву екскурсію – знайомство із бібліотекою і  цікавим  та  повчальним  виявився віртуальний  урок   «Про книгу та бібліотеку», який пояснював   наскільки важливо у дитинстві читати і як необхідно відвідувати бібліотеку та користуватися книгами. Учні  3-А і 3-Б відвідали День  бібліотеки  «Книга наш найкращий друг», ознайомились з новими виданнями, а бібліотекарі натомість розповіли,   про бібліотеки світу, про книги - великі і малі, як потрібно любити і правильно поводитись з книгою ,провели урок правильного відношення до книги. Для всіх бажаючих почитати книги було  оформлено книжкову виставку « Літо – час відпочинку і книги». 






Діти  прямують щодня до бібліотеки за літературними новинками та новими враженнями. А ми, бібліотечні фахівці, організовуємо заходи для корисного, плідного та цікавого дозвілля дітей під час літнього відпочинку дітей. Запрошуємо відвідати нашу бібліотеку, знайомитися з новими книжечками, журналами, книжковими виставками. На літніх канікулах – до дитячої бібліотеки!