пʼятницю, 31 травня 2013 р.



Літо  - час відпочинку і книги.

Літо - найпрекрасніша , найулюбленіша пора для дітей.

Суботнього дня   до районної бібліотеки для дітей   завітали дітлахи з літнього табору Устинівської ЗШ І-ІІІст. Кожен раз спілкування з ними визиває справжнє задоволення. Вони захоплюють своєю безпосередністю, жагою розповісти по своє життя та про свої хобі. Наша зустріч носила  незвичайний характер .Бібліотекар Дюкова Н.К. зустрічала дітей  біля приміщення бібліотеки  і познайомила  їх   з новинками літератури ,які  представлені на книжковій виставці  «Зупинись на хвилинку ,подивись на новинку».
 Розповіла про блог нашої бібліотеки, про роботу бібліотеки протягом літніх канікул щодня і також суботи . Якщо з настанням літніх канікул школа заслужено бере тайм-аут, то районна бібліотека для дітей  чекає  дітлахів до відпочинку з книгою. Після нашої зустрічі, вони стануть постійними відвідувачами блогу  бібліотеки, багато дітей висловили думку про те, що у бібліотеці цікаво та весело. Отже, бібліотечне літо розпочалося.
 Адже не всі мають змогу відпочити на морі та в оздоровчому таборі. І для тих хто залишився вдома, двері нашої бібліотеки завжди відкриті.
Тож гостинно запрошуємо до бібліотеки!
На літніх канікулах – до дитячої бібліотеки!


пʼятницю, 17 травня 2013 р.

Ось і прийшов на нашу землю травень, оспіваний у піснях, гаптований солов’їним співом і приніс нам давнє шановане свято  - День матері.  Кожний з нас з самого дитинства несе в душі єдиний неповторний образ своєї мами, котра завжди розуміє, пробачає, завжди жаліє і щиро любить свою дитину.
У всіх народів, у всі віки жінка- мати була берегинею, добрим ангелом домашнього вогнища. Її мудрість поважали в сім'ї, в її обіймах знаходили спокій дитячі серця. Саме до Дня матері, яке відзначається в другу неділю травня, з учнями 3-  класу Устинівської ЗШ І-ІІІ ст..(класовод Краснобока К.І.)районною бібліотекою для дітей  проведено літературно-поетичну годину «Мама – сонечко в сім’ї, ми промінчики її».
Бібліотекар Дюкова Н.К. познайомила дітей  з українською традицією вшанування матері,про історію створення цього свята  .Бібліотекар наголосила, що свято Матері прийшло до нас із забуття, переживши нещадні заборони, й повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли проносити крізь усе життя шану до матері. А слово це для кожного українця символізує священну трійцю — рідну матір, матір-Україну та Матір-Богиню. Чим більша любов дитини до матері, тим світліше її життя. Свою любов до мами  доводили  Тиро Сусана,Крістіна Чепурняк, Аліна Король, Саша Мироненко, Назар  Дзебко,Катя Коваленко, Настя Будяк, Анжела Сошенко   декламувавши вірші
«Все починається з мами»  Анатолія  Костецького, «Мама»  В.Гринько, «Найрідніша»  Леоніда Голоти ,«Перше слово» І. Січовик, «Мама» Є. Гуменко ,
«Сонечкова мама»  А. Костецького ,«Мама»   Катерини Перелісної . А  Даша Незвінська  заспівала пісню про маму. Бібліотекар на завершення заходу звернулася словами:  «Та чи знайдеться доволі слів, щоб оповісти про мамину мудрість, сердечність, самовідданість, роботящість, дбайливість, терплячість, щедрість, ніжність? Слова то знайдуться, але завжди їх буде замало й ніколи не буде доволі» та зачитала легенду «Мамина любов», в  якій описана сила материнської любові.
     З пошани до матері починається Людина. Пам’ятаймо це, як хочемо, щоб наш рід не перевівся, щоб діти виростали милосердними, чуйними людьми. Свічка палкого материного серця повсякчас освітлює їхню життєву дорогу, тож нехай і вдячність дітей матерям ніколи не буває запізнілою.
До свята в бібліотеці оформлено книжкову  виставку « Наймиліша в світі наша люба ненька…», на якій  були представлені збірки художніх творів присвячених величному образу Матері та література яка  знайомить читачів з історією свята.